Pers2020-12-02T13:54:10+01:00

Pers

Over Zaailand

Midden in Leeuwarden, in een centrum vol bedrijvigheid, ligt het Zaailand. Nieuw gewonnen land, ontstaan op het water – de gracht, die ooit tot doel had de welvarende stad te beschermen tegen rovers en vijanden. Op deze plek aan het water – met iets verderop de zee, groeide Leeuwarden naar een ongekende omvang, tot een van de aanzienlijkste steden van Nederland. Hier, op het Zaailand, kwam de stad tot grote bloei. Met pak- en herenhuizen en monumentale gebouwen. Het Zaailand was een plek van handel, markt, ontmoeting. En ondanks krimp, vergrijzing of economische neergang is dit haar lotsbestemming, haar DNA.

Anno 2020 is het Zaailand wederom het toneel van groei. Het centrum wordt gerenoveerd, vergroend, verduurzaamd. Nieuwe ondernemers vestigen er zich, jonge bedrijven bloeien er op en zorgen voor vernieuwing en nieuwe impulsen. Zaailand is op weg naar de toekomst. Een avontuur waarvan de weg ernaartoe vol verrassingen en ontdekkingen is. enerzijds hernieuwd respect en liefde voor de couleur local en anderzijds een open vizier voor technologische innovaties.

Zaailand nodigt je uit dit avontuur samen te beleven. Ontdek het nieuwe Zaailand en laat je verrassen door de toekomst. Samen groeien, samen floreren. Zaailand is goed op streek.

Winkelcentrum Zaailand Leeuwarden
Winkelcentrum Zaailand Leeuwarden
Winkelcentrum Zaailand Leeuwarden
Ga naar de bovenkant